person holding banknote

Jak vypadá výhodná podnikatelská nebankovní půjčka? 5 parametrů, na které si dát pozor

Podnikatelé často hledají pro své podnikání alternativní zdroje financování. V takových případech se obrací na nebankovní instituce, které nabízejí podnikatelské nebankovní úvěry. Ty jsou oproti klasickým bankovním půjčkám mnohem dostupnější, díky čemuž se nemusíte obávat odmítnutí. Úvěr si tak mohou sjednat i podnikatelé s nízkou bonitou či dlouhodobými finančními problémy. Pojďte se s námi podívat hned na 5 parametrů, jímž byste při výběru půjčky měli věnovat pozornost.

Úroková sazba

Obecně se podnikatelská nebankovní půjčka řadí mezi méně rizikové úvěry, čemuž by měla odpovídat i jeho samotná cena. U ní je důležitá zejména úroková sazba a RPSN (roční procentní sazba nákladů), jež určují, kolik na úvěru přeplatíte. Pro výběr nejvýhodnější varianty je nutné porovnat dostupné nabídky, k čemuž můžete využít i speciální srovnávače půjček.

Flexibilita podmínek

Při výběru nebankovního úvěru se zástavou nemovitosti je důležité zvážit, zda jsou podmínky úvěru dostatečně flexibilní. Důležitá je například možnost předčasného splacení, přizpůsobení splátek nebo prodloužení doby splatnosti. Všechny potřebné informace byste měli vyčíst přímo z úvěrové smlouvy či obchodních podmínek.

Délka splatnosti

Během sjednání půjčky je třeba zvolit takovou dobu splatnosti, která je přizpůsobena vašim potřebám, ale i možnostem. Doba splatnosti by vám tak měla umožnit úvěr splácet plynule, aniž by to negativně poznamenalo váš firemní rozpočet. Nebankovní úvěr se zástavou nemovitosti obvykle disponuje delší dobou splatnosti – na druhou stranu se tak nemusíte obávat vysokých měsíčních splátek.

Rychlost schválení a výplaty

Pro podnikatele je důležité získat finanční prostředky co nejrychleji. Proto je dobré volit poskytovatele, kteří nabízí rychlé schválení žádosti. Vybírat je můžete buď svépomocí, nebo opět pomocí srovnávačů půjček. Většina nebankovních společností je však v současnosti schopná sjednat úvěr do pár minut.

Transparentnost poskytovatele

Posledním důležitým parametrem je transparentnost poskytovatele nebankovních půjček. Dbejte na to, aby byl poskytovatel důvěryhodný a spolehlivý. Pečlivě si prostudujte smluvní podmínky a vyžádejte si veškeré informace spojené s půjčkou. Pokud hledáte opravdu spolehlivého poskytovatele, můžete se obrátit na českou společnost Nebankovní finance. Ta na trhu působí déle než 20 let a ve své nabídce má širokou škálu úvěrů určených jak pro běžné klienty, tak i podnikatele.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *